Tarot en I Ching
De precieze herkomst van de Tarot is onbekend, maar hij is via rondreizende mensen in de middeleeuwen Europa binnen gekomen. De Tarot vertoont veel overeenkomsten met de astrologie en de numerologie. Het zijn 78 kaarten die van nummers en afbeeldingen zijn voorzien. Zowel de getallen als de afbeeldingen hebben betekenis.
De Tarot is een eeuwenoud kaartspel dat allerlei levenswijsheden en visuele voorstellingen met elkaar verbindt. De tekens en beelden die vooral op de kaarten van de Grote Arcana(de symbolische kaarten) worden gebruikt zijn archetypische vormen van de ziel. Ze brengen de toestand van je ziel in beeld. De kaarten van de Kleine Arcana (de praktische kaarten) weerspiegelen vooral de materiële kanten van ons denken en handelen. In combinatie vat het spel je gemoeds- en geestestoestand in zijn totaal samen. Het leggen en lezen van de kaart is een methode om onze spirituele drijfveren en verlangens bloot te leggen. De symbolen, de getallen en de voorstellingen slaan een brug tussen ons onderbewuste en bewuste. Door de betekenis van de kaarten te interpreteren leren we onze zwakke en sterke punten kennen, kunnen we het verloop van een gebeurtenis inschatten, of kunnen we zien wat ons in onze groei belemmert.
De I Ching, het Boek der Veranderingen bestaat al van voor 3000 voor Christus en komt uit China. Omdat de informatie uit die tijd voornamelijk mondeling werd overgebracht, zijn er in de tussentijd waarschijnlijk bij en toevoegingen in verschenen, voornamelijk door Confucius (belangrijk chinees filosoof van 500 voor Chr.) De I Ching behoort tot de orakelspelen en geeft middels orakels en filosofische teksten advies en een praktische leidraad binnen ons dagelijks leven. Het spel dient gespeeld te worden met munten die geworpen worden waardoor een combinatie van karakters ontstaat die corresponderen met een nummer. Dat nummer bevat de verklarende tekst.
Adressen voor tarotleggingen kun je vinden op tarot.startpagina.nl of in diverse esoterische winkels en gezondheidswinkels.
Kijk eens voor meer orakelspelen op Orakelkaarten.nl
Uit: Plato, schrijver; Gerard Koolschijn, Ooievaar, 1997